У США можуть почати масовий випуск пігулок майбутнього - на основі стволових клітин

- 30.01.2009 20:27
У США можуть почати масовий випуск пігулок майбутнього - на основі стволових клітин

Світ стоїть на порозі революції в медицині: незабаром з'являться "пігулки завтрашнього дня", створені на основі стволових клітин. Про це оголосив генеральний директор біотехнологічної компанії Geron Corporation Томас Окарма. За його словами, вже в найближчому майбутньому такі фармакологічні засоби вироблятимуться в масовому порядку, зберігатимуться в замороженому стані і продаватимуться в аптеках.

Ліки на основі стволових клітин застосовуватимуться для лікування паралічу Як повідомляє сайт Inopressa із засланням на The Guardian, компанія Geron Corporation першою в США отримала офіційний дозвіл від відповідного регулюючого органу на ін'єкцію ембріональних стволових клітин в пошкоджені хребетні стовпи людей, страждаючих повним паралічем тіла нижче за груди. Як відмітив Окарма, ця подія знаменує "нову еру в терапії" і виводить його компанію на "передову".

Звичайно ж, пояснює автор видання, ніхто не думає, що хворі просто встануть і підуть, але експерименти на тваринах дали вражаючі результати. Паралізовані щури знов знайшли часткову здатність використовувати свої задні лапи.
У першому експерименті з групою хворих людей братимуть участь від восьми до десяти чоловік. Пріоритет, безумовно, буде відданий безпеці.Окарма заявляє, що йдеться не про дорогий засіб, доступний лише для спроможних пацієнтів. На його думку, масове виробництво дешевих ліків за разработонной технологією - справа найближчого майбутнього. Для нього як власника компанії, представленої на біржі високих технологій NASDAQ, це питання має не лише наукову, але і комерційну цінність, пояснює журналіст The Guardian.

Наголошується також, що в американському науковому співтоваристві від Барака Обами і його адміністрації в найближчому майбутньому чекають зняття заборони на федеральне фінансування досліджень ембріональних стволових клітин, що значно прискорить розвиток цих революційних технологій. Заява про "революції" у медицині прозвучало через три дні після інавгурації нового президента США.

Джерело: www.inopressa.ru


Ключові слова: Стволові клітини, дослідження, експерименти

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17
Справка с места работы шаблон скачать в формате doc. Справка с места работы — это официальный документ, который подтверждает факт
- 27.09.2024 09:26
Головне в Україні на вересень 2024 Однією з головних подій стала зустріч Президента України
- 26.09.2024 10:55
Казино на криптовалюту біткоїн в Україні Якщо ви також бажаєте зареєструватися в
- 24.09.2024 15:29
Грин-карта 2024/2025: оформление, преимущества и официальный сайт Грин-карта (Green Card) — это документ, который предоставляет право на
- 24.09.2024 08:27
У світі посилення інтересу до екологічно чистих та стійких продуктів Важливою новиною у промисловості стало також
- 23.09.2024 10:58
Россия потеряла 30 тысяч тонн боеприпасов в Торопце В результате взрыва уничтожено 30 тысяч тонн взрывоопасных...
- 22.09.2024 18:02
Дві співробітниці шахти на Донеччині загинули внаслідок обстрілу На території однієї з шахт у Донецькій області внаслідок обстрілу
- 22.09.2024 13:08

Всі новини