Зарплата в конверті загрожує відсутністю пенсій - ДПІ Чернівців

- 17.08.2015 10:20
Зарплата в конверті загрожує відсутністю пенсій - ДПІ Чернівців

Говорять, що гроші бувають білими (у касовій відомості), чорними («у конвертах») та з відтінками сірого. «Чорний» спосіб отримання грошей має для найманого працівника лише одну перевагу, та й та сумнівна: працівник уникає оподаткування.

За цей невеликий виграш потім доведеться розплачуватися у потрійному розмірі, адже якщо офіційно робітник ніде не працює, йому не зараховується трудовий стаж, він не має гарантованого розміру зарплати і ніяких соціальних гарантій. «Конвертована» зарплата позбавляє працівника права на відпустку з вагітності та пологів, на оплату листа непрацездатності, на дострокову пенсію за умови роботи в шкідливих умовах, вихідних та святкових днів, права не залучатися до наднормових робіт без бажання найманого працівника. Він залишається осторонь від права на охорону праці та соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Протягом семи місяців цього року працівниками ДПІ у м. Чернівцях проведено 25 перевірок суб’єктів господарювання - юридичних осіб з питання нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб. За результатами перевірок донараховано майже 600,0 тис. грн. податку на доходи та штрафних санкцій.

Крім того, було проведено 12 перевірок по питанню виплати заробітної плати «в конвертах», за результатами яких додатково донараховано близько 100,0 тис. грн. ПДФО, ЄСВ та військового збору.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях з метою упередження випадків виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого мінімального рівня, співпрацює з органами місцевого самоврядування, запрошуються на постійні комісії керівники підприємств, де працівникам нараховуються (виплачуються) доходи нижче законодавчо встановленого розміру.

Радимо працівникам, які отримують зарплату в “конверті, задуматися над тим, що пенсії в “конверті” не буде. Працівникам необхідно подбати про свою соціальну захищеність. Кампанію з перетворення «чорної» зарплати на «білу» та узаконення трудових відносин з працедавцем необхіднопочинати з вимоги до працедавця оформити з ним трудовий договір.

Просимо небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях


Ключові слова: зарплата в конверті, неоподаткована зарплатня, податкова Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17
Справка с места работы шаблон скачать в формате doc. Справка с места работы — это официальный документ, который подтверждает факт
- 27.09.2024 09:26
Головне в Україні на вересень 2024 Однією з головних подій стала зустріч Президента України
- 26.09.2024 10:55
Казино на криптовалюту біткоїн в Україні Якщо ви також бажаєте зареєструватися в
- 24.09.2024 15:29
Грин-карта 2024/2025: оформление, преимущества и официальный сайт Грин-карта (Green Card) — это документ, который предоставляет право на
- 24.09.2024 08:27
У світі посилення інтересу до екологічно чистих та стійких продуктів Важливою новиною у промисловості стало також
- 23.09.2024 10:58
Россия потеряла 30 тысяч тонн боеприпасов в Торопце В результате взрыва уничтожено 30 тысяч тонн взрывоопасных...
- 22.09.2024 18:02
Дві співробітниці шахти на Донеччині загинули внаслідок обстрілу На території однієї з шахт у Донецькій області внаслідок обстрілу
- 22.09.2024 13:08

Всі новини