Як приготувати пастилу?

- 26.12.2011 10:23
Як приготувати пастилу?

Пастила - одна з небагатьох солодощів, до якої дієтологи ставляться шанобливо. Домашня пастила - це втіха для тих, хто не бажає повністю відмовлятися від солодкого.

Крім задоволення, ці ласощі несуть в собі чимало користі. У пастилі багато пектину.. А також, має жовчогінну дію, покращує травлення і володіє рідкісною здатністю нейтралізувати в організмі нітрати та радіонукліди.

Цікавий факт: пастила - споконвічний кулінарний винахід. Вперше солодкість виготовили в 14 столітті в підмосковній Коломні. Досить тривалий час назва ласощі писалася, і вимовлялася через «о» - «постила», так як фруктову суміш стелили (шарами намазували на глиняні листи для просушування).

Пастила, приготована за рецептами, надзвичайно смачна і безпечна для фігури.
Пастила з гарбуза і яблук з прянощами

Інгредієнти:

м'якоть гарбуза (3 кг),
очищені від шкірки і серцевини яблука (3 кг),
квітковий мед (800 г), очищені волоські горіхи (2 склянки),
мелений імбир (3 стол. л.),
кориця (2 стол. л.).

Спосіб приготування

Гарбуз і яблука викласти на змочений водою лист, запекти в духовці до м'якості. Фрукти остудити і пюріровать в блендері. Продовжуючи збивати, поступово ввести мед.

Горіхи прожарити на сковороді, викласти на паперовий лист, прикрити зверху ще одним листом і прокатати кілька разів качалкою. Подрібнені таким чином горіхи всипати в пюре, додати прянощі і ще раз ретельно збити. Масу сушити в прочинених духовці при температурі 60 градусів - процес сушіння займе від 8 до 12 годин. Пастила буде повністю готова, коли підсохнуть і краю, і серединка. Ласощі нарізати на квадратні шматочки, викласти на блюдо.
Оригінальна огіркової-цитрусова пастила
Інгредієнти:

перезрілі огірки (можна використовувати також кабачки) - 4 кг,
цукровий пісок (3 кг),
апельсинова або лимонна цедра (250 г).

Спосіб приготування

Очищені від насіння і шкірки огірки порубати на брусочки довжиною 2,5-3 см, скласти в емальований посуд, засипати одним кілограмом цукрового піску. Залишити на добу при кімнатній температурі. Засипані цукром огірки пустять сік - його злити в окрему миску.

Закип'ятити 2 літри води, залити нею «цукрові» огірки - через 20 хвилин відкинути на сито, протерти (можна подрібнити у блендері).

У огіркову суміш додати цитрусову цедру і решту цукру, уварити масу на помірному вогні до середньої густини - не забуваючи періодично помішувати, щоб не пригоріла.

Гарячу заготовку для пастили тонким шаром вилити на деко і сушити протягом декількох днів по півгодини при температурі 75 градусів.

Готову пастилу трохи припорошив цукровою пудрою, нарізати на скибочки.


Ключові слова: рецепти пастили

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Нічна атака на Київ: кількість постраждалих зростає після удару балістичними ракетами У ніч проти 25 жовтня російські війська знову здійснили масовану атаку на Київ
- 25.10.2025 12:04
Чому спецодяг на замовлення — це інвестиція, а не витрата Замовляючи спецодяг індивідуально, підприємства часто
- 25.10.2025 10:26
Важливі новини учора Паралельно, зустріч між сенатором Маріо Ру́біо та
- 23.10.2025 09:25
Індія готується майже повністю припинити імпорт російської нафти через санкції США Керівники індійських компаній заявили, що нові
- 23.10.2025 09:19
Київ під нічною атакою: пошкоджені житлові будинки, дитсадок і бізнес-центр За офіційною інформацією, яку оприлюднили мер Києва Віталій Кличко, голова
- 23.10.2025 09:15
В Париже ограбили Лувр 19 октября 2025 года Лувр ограбили в Париже 19 октября
- 19.10.2025 17:32

Всі новини