Freedom House готується святкувати вихід Лукашенка з влади

- 29.07.2011 13:55
Freedom House готується святкувати вихід Лукашенка з влади

Голова американської правозахисної організації Freedom House Девід Крамер, виступаючи в комітеті у закордонних справах палати представників США 26 липня висловив думку, що Захід повинен підготувати пакет економічної і політичної допомоги для Білорусі на випадок догляду Олександр Лукашенко з влади. Про це повідомляють білоруські ЗМІ з посиланням на прес-службу посольства США в Мінську.

"Безсумнівно, Олександр Лукашенко ходить по самому тонкому льоду за всю свою політичну життя, і ми, можливо, будемо святкувати його відхід з влади", - заявив Крамер.

За його словами, "труднощі, які зараз білорусами, змушують багатьох з них протестувати на вулицях, незважаючи на ризик отримати каліцтва і потрапити у в'язницю".
Білоруси більше не бояться Лукашенко

"Це зростаюче невдоволення і розкріпачення людей по всій країні, а не тільки в Мінську, показує, що білоруси вирішили більше не боятися", - вважає Крамер.

Він також відзначив, що рівень підтримки Лукашенко населенням впав нижче 30% - це найнижчий показник з моменту його приходу до влади в 1994 році.
У чому інтерес США

За словами Крамера, результат подій в Білорусі має величезне значення для США і Європи: наявність жорстокої диктатури "суперечить баченню єдиної, вільної і мирної Європи, яке існувало десятиліттями".

"Якщо Лукашенко спробує продовжити своє правління шляхом продажу цінних економічних активів країни Москві, він послабить незалежність і стабільність Білорусі, - сказав Крамер. - Ось чому, збільшуючи тиск на режим, Захід також повинен підготувати пакет економічної і політичної допомоги на випадок, якщо Лукашенко втече з країни або буде усунений від влади тим або іншим чином. Оточення Лукашенко має знати, що за доглядом Лукашенко піде світле майбутнє".

"Для того, щоб Білорусь зайняла своє законне місце як європейська нація-держава, необхідно безумовне звільнення всіх політичних ув'язнених, скасування репресивних заходів безпеки, підтримка незалежних ЗМІ і громадянського суспільства, повага до верховенства закону і вільні і конкурентні вибори", - підкреслив голова Freedom House.


Ключові слова: Freedom House, відхід Лукашенка від влади, голова Freedom House Девід Крамер, Олександр Лукашенко

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17
Справка с места работы шаблон скачать в формате doc. Справка с места работы — это официальный документ, который подтверждает факт
- 27.09.2024 09:26
Головне в Україні на вересень 2024 Однією з головних подій стала зустріч Президента України
- 26.09.2024 10:55
Казино на криптовалюту біткоїн в Україні Якщо ви також бажаєте зареєструватися в
- 24.09.2024 15:29
Грин-карта 2024/2025: оформление, преимущества и официальный сайт Грин-карта (Green Card) — это документ, который предоставляет право на
- 24.09.2024 08:27
У світі посилення інтересу до екологічно чистих та стійких продуктів Важливою новиною у промисловості стало також
- 23.09.2024 10:58
Россия потеряла 30 тысяч тонн боеприпасов в Торопце В результате взрыва уничтожено 30 тысяч тонн взрывоопасных...
- 22.09.2024 18:02
Дві співробітниці шахти на Донеччині загинули внаслідок обстрілу На території однієї з шахт у Донецькій області внаслідок обстрілу
- 22.09.2024 13:08

Всі новини