Як отримати максимальну кількість вітамінів з їжі

- 19.05.2011 11:41
Як отримати максимальну кількість вітамінів з їжі

Навіть якщо ви вживаєте хороші продукти, це зовсім не означає, що ви отримуєте вітаміни, які в них містяться. Харчова обробка, зберігання та приготування можуть легко зруйнувати найкращі наміри відносно харчування.

Щоб отримати максимум з того, що ви їсте (не кажучи вже про ваші витрати), майте на увазі наступні поради: Мийте, але не вимочуйте свіжі овочі, якщо хочете отримати користь від містяться в них вітамінів В і С. Відмовтеся від зручностей та готуйте салати, коли ви готові їх їсти. Порізані та лишали на який час фрукти і овочі втрачають вітаміни.

Якщо ви не розраховуєте з'їсти свіжі овочі і фрукти протягом декількох днів, то краще купувати заморожені. Зміст вітамінів в хороших заморожених зелених бобах вище, ніж у свіжих, які ви зберігали у себе в холодильнику протягом тижня. Не розморожуйте заморожені овочі перед приготуванням їжі.

У перетвореному (попередньо оброблений, мелений рис) або злегка відвареному рисі більше вітамінів, ніж у шлифованном рисі, а коричневий рис більш поживний, ніж білий.

Заморожені продукти, які можна варити у власній упаковці, дають більше вітамінів, ніж звичайні, і всі заморожені продукти краще консервованих. Приготування їжі в мідній посуді може зруйнувати вітамін С, фолієву кислоту і вітамін Е.

Кращою посудом для збереження поживних речовин при приготуванні їжі є посуд з алюмінію, нержавіючої сталі, скла і емальована. Залізна каструля збільшить вміст заліза в раціоні, але обсчитает вас за вітаміну С. Мінімальний час варіння в мінімальній кількості води дають мінімальну руйнування поживних речовин.

Молоко в скляному посуді може втрачати рибофлавін, а також вітаміни А і D, якщо воно не зберігається в темному місці. Хліб, залишений на світлі, втрачає ті ж поживні речовини. Добре прожарені, хрусткі або обжариваемые хлібобулочні вироби містять менше тіаміну.

Щоб отримати більше вітамінів з картоплі, його потрібно варити або запікати "в мундира". Використовуйте воду, в якій варили овочі для приготування супів, а сік від м'яса для підливки, і сироп від консервованих фруктів для приготування десертів.

Утримайтеся від використання питної соди, коли готуєте овочі, якщо хочете отримати користь від міститься в них тіаміну і вітаміну С. Зберігайте овочі і фрукти в холодильнику, після того як ви принесете їх додому з ринку.


Ключові слова: вітаміни з їжі, харчова обробка продуктів, здорове харчування

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Нічна атака на Київ: кількість постраждалих зростає після удару балістичними ракетами У ніч проти 25 жовтня російські війська знову здійснили масовану атаку на Київ
- 25.10.2025 12:04
Чому спецодяг на замовлення — це інвестиція, а не витрата Замовляючи спецодяг індивідуально, підприємства часто
- 25.10.2025 10:26
Важливі новини учора Паралельно, зустріч між сенатором Маріо Ру́біо та
- 23.10.2025 09:25
Індія готується майже повністю припинити імпорт російської нафти через санкції США Керівники індійських компаній заявили, що нові
- 23.10.2025 09:19
Київ під нічною атакою: пошкоджені житлові будинки, дитсадок і бізнес-центр За офіційною інформацією, яку оприлюднили мер Києва Віталій Кличко, голова
- 23.10.2025 09:15
В Париже ограбили Лувр 19 октября 2025 года Лувр ограбили в Париже 19 октября
- 19.10.2025 17:32

Всі новини