Ціни на газ для населення не підніматимуть

- 13.04.2011 13:41
Ціни на газ для населення не підніматимуть

Кабінет міністрів України не буде закладати інвестиційну складову до тарифів на газ для споживачів. Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України.

Українську газо-і нафтовидобувну галузь потрібно максимально розвивати, щоб збільшити власний видобуток та, відповідно, вплинути на цінову політику щодо енергоносіїв. Однак це жодним чином не повинно вплинути на тарифи для споживачів.

За словами Миколи Азарова, розвиток власної видобувної галузі - основний вихід зі складної ситуації, коли різко і непрогнозовано коливаються світові ціни на енергоносії. «Зокрема, значний стрибок цін на нафту, яке спостерігалося останнім часом, в черговий раз показав залежність від світових викликів практично всіх країн, і Україна не є винятком. Але уряду вдалося уникнути відповідного зростання цін в Україні завдяки прийняттю низки заходів, ситуація вимагає кардинального рішення. На відміну від сусідніх країн ціни ми тримаємо в прийнятному коридорі », - заявив він.

Разом з тим розвиток власного видобутку потрібні масштабні інвестиції, які окупляться лише через роки. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на розвиток газодобувної галузі, зокрема, будуть направлені додаткові кошти, отримані від підвищення тарифів на газ для населення - це понад 1,2 млрд грн.

Нагадаємо, як раніше зазначав Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, ці кошти в 2011 р. будуть направлені на освоєння родовищ в Азовському і Чорному морях. Це дозволить збільшити видобуток газу в Україну і забезпечити споживачів газом вітчизняного видобутку.

Також вживатимуться заходи щодо пошуку інших джерел фінансування, зокрема для розвитку українського видобутку залучатися кошти інвесторів. Крім цього, можливо вкладення в нарощування темпів української газо-і нафтовидобутку і державних грошей.

Однак в будь-якому випадку витрати на модернізацію галузі не будуть закладені в нові тарифи. Пропозиції Національної комісії регулювання електроенергетики з планомірного збільшення тарифів на газ для всіх категорій споживачів до економічно обгрунтованого рівня поки не знаходять підтримки з боку Кабміну, навіть незважаючи на те, що найбільш уразливі верстви населення при цьому захищені призначенням відповідних субсидій. 


Ключові слова: Микола Азаров, підвищення цін на газ, ціни на газ для населення

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17
Справка с места работы шаблон скачать в формате doc. Справка с места работы — это официальный документ, который подтверждает факт
- 27.09.2024 09:26
Головне в Україні на вересень 2024 Однією з головних подій стала зустріч Президента України
- 26.09.2024 10:55
Казино на криптовалюту біткоїн в Україні Якщо ви також бажаєте зареєструватися в
- 24.09.2024 15:29
Грин-карта 2024/2025: оформление, преимущества и официальный сайт Грин-карта (Green Card) — это документ, который предоставляет право на
- 24.09.2024 08:27
У світі посилення інтересу до екологічно чистих та стійких продуктів Важливою новиною у промисловості стало також
- 23.09.2024 10:58
Россия потеряла 30 тысяч тонн боеприпасов в Торопце В результате взрыва уничтожено 30 тысяч тонн взрывоопасных...
- 22.09.2024 18:02
Дві співробітниці шахти на Донеччині загинули внаслідок обстрілу На території однієї з шахт у Донецькій області внаслідок обстрілу
- 22.09.2024 13:08

Всі новини