У випадку заборгування по зарплаті можна не платити за комуналку?

- 23.03.2011 10:56
У випадку заборгування по зарплаті можна не платити за комуналку?

Споживач послуг ЖКГ має право на несплату нарахованої пені за несвоєчасно оплачені послуги у зв'язку із заборгованістю перед ним з виплати заробітної плати, пенсії, стипендії, інших грошових виплат. Відповідний Законопроект N8161 внесений на розгляд ВР народними депутатами Сербіним, Потапчуком.

Як повідомляє офіційний портал ВР, документ пропонує внести зміни до законів "Про житлово-комунальні послуги" та "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

Передбачається частину першу статті 20 Закону "Про житлово-комунальні послуги", визначальну права та обов'язки споживача, доповнити пунктом 7, згідно з яким споживач має право 'на несплату нарахованої пені за несвоєчасно сплачені житлово-комунальні послуги через заборгованість перед споживачем з виплати заробітної плати, пенсії, стипендії, іншої грошової виплати, від якої залежить його платоспроможність або отримання ним доходу, який не перевищує прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у строки оплати житлово-комунальних послуг і при відповідному документальному підтвердженні в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України". 

Авторы также предлагают, часть третью статьи 31 данного закона дополнить абзацем третьим, который предусматривает, что "в случае введения или использования энергосберегающих мер и энергоэффективных проектов исполнителями/производителями жилищно-коммунальных услуг, в результате чего уменьшились объемы потребления топливно-энергетических и водных ресурсов, снизились потери при транспортировке и снабжении тепловой энергии, холодной и горячей воды, 50% сэкономленных в результате таких мер средств направляется в фонд заработной платы этих исполнителей/производителей жилищно-коммунальных услуг при условии их качественного предоставления, которое подтверждается органом местного самоуправления".

Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить звільнити окремі соціально незахищені категорії громадян від наслідків несвоєчасного виконання зобов'язань з оплати житлово-комунальних послуг з незалежних від них причин, забезпечити дію економічно обгрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги та запровадити збільшення заробітної плати працівників виконавців / виробників житлово-комунальних послуг.  


Ключові слова: заборгованість по зарплаті, послуги ЖКГ, комунальні послуги

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17
Справка с места работы шаблон скачать в формате doc. Справка с места работы — это официальный документ, который подтверждает факт
- 27.09.2024 09:26
Головне в Україні на вересень 2024 Однією з головних подій стала зустріч Президента України
- 26.09.2024 10:55
Казино на криптовалюту біткоїн в Україні Якщо ви також бажаєте зареєструватися в
- 24.09.2024 15:29
Грин-карта 2024/2025: оформление, преимущества и официальный сайт Грин-карта (Green Card) — это документ, который предоставляет право на
- 24.09.2024 08:27
У світі посилення інтересу до екологічно чистих та стійких продуктів Важливою новиною у промисловості стало також
- 23.09.2024 10:58
Россия потеряла 30 тысяч тонн боеприпасов в Торопце В результате взрыва уничтожено 30 тысяч тонн взрывоопасных...
- 22.09.2024 18:02
Дві співробітниці шахти на Донеччині загинули внаслідок обстрілу На території однієї з шахт у Донецькій області внаслідок обстрілу
- 22.09.2024 13:08

Всі новини